mandag den 12. november 2012

Så er det Pop Cakes tid.

Så gik jeg i krig med at lave pop cakes, jeg synes det var lige svære end jeg har regnet med. Men det var meget sjovt. Jeg bagte en chokolade kage, og rørte den sammen med smørcreme. Jeg har købt en af de der små cupcake former, men de blev ikke så flottet som håbet. Næste gang jeg laver dem så skal jeg nok tage billeder af hvordan de er lavet, og opskrifter.



Det er svært at se, men det skal ligne en cupcake

søndag den 4. november 2012

Macarons Vol. 2

Så prøvede jeg det igen, og det gik meget bedre...
Jeg prøvede en anden opskrift, ikke at der var noget galt med anden, det var nok mere mig der var noget galt med. 
Når jeg laver macarons, kan jeg godt lide at have alle ingredienserne klar, helt tv-køkken agtigt. så der skal en del skåle frem. Tegn cirkler på 4 cm. i diameter på bagepapir, vend papiret så der ikke kommer streger på kagerne.

Opskrift:
140g æggehvider (ca 4 medium æg)
190g mandelmel
230g flormelis
60g sukker

Tænd ovnen på 125 grader varmluft, ellers 140 grader.

Skål nr.1
190g flormelis
190g mandelmel

Jeg sigtede de to ting sammen så der ikke var klumper, og der ikke var nogen store stykker mandler. det er ret vigtigt at det er blandet godt sammen.

Skål nr.2
60g sukker
140g flormelis

Dem dem blander jeg bare med en ske, da jeg sigter dem i dejen.

Skål nr.3
Æggehvider - Pisk dem så du lige præcis kan vende bunden i vejret på skålen uden de falder ud, det er meget vigtigt at man ikke piske for lidt eller pisker for meget, det er lidt svært at vide hvornår det er rigtig, men der er ikke andet end at prøve sig frem. Jeg piskede lidt og prøvede om man kan vende, så piskede jeg igen, og vendte, det gjorde jeg hele tiden til den var der.
Tilsæt evt. favre nu, pasta farver er bedst synes jeg. pas på med vandede farver, da det kan ødelægge konsistensen.

Sigt skål nr. 2 i æggehviderne, og pisk lidt videre til du har en luftig masse, når du tager håndmikseren op skal den efterlade små toppe.

Så er tiden kommet til skål nr. 3 vend den i æggemassen, forsigtigt. Det er her det kan gå galt, hvis du er for hård eller for hurtigt. Stille og roligt vend det rundt, til det er en artet masse, hellere ved en gang for lidt end en gang for meget. 


 Nu skal massen op i en sprøjtepose. Dejen sprøjtes ud på bagsiden af det bagepapir vi tegnede tidligere. Når alle er på, bankes bagepladen 3-5 gang i bordet, for at får luftbobler ud. Så skal de stå og tørre i godt og vel 30 min. Man skal kunne, forsigtigt, røre ved dem, så er de klar til at komme i ovnen. 15-20 min ved 125 grader. Når det slipper papiret uden der sider noget tilbage, så er de færdige. HUSK de må ikke tage farve, gør de det, er ovnen får varm.




Når det er kølet af, det tar 15-20 min, så er de klar til at blive lagt sammen med fyld. Dem her er igen med Chokolade Ganache, da jeg havde en del tilbage fra dem jeg lavede i går.


lørdag den 3. november 2012

Macarons Vol. 1

Så skulle det prøves, jeg har længe gået og drømt om at prøve at lave macarons, meeeen jeg har ikke haft nxxxxr nok til det :)
I dag var dagen hvor jeg kunne nusse rundt med det herhjemme. Efter at have søgt på nettet, besluttede jeg hvilken opskrift jeg skulle bruge, tak til Himmelske Kager.
Som leverede opskriften på macaronsne og chokolade ganachen
Men det gik ikke helt som det skulle, overfladen på dem var perfekt, kun en krakeleret. Men det var får våde, så det var super svære og holde styr på da de skulle pippes ud. Så hævede de ikke nok, og jeg tror min ovn var skruet får høj op. Efterfølgende har jeg læst lidt mere, og hørt nogen sige at bruger man varmluftovn skal den kun stå på 125 grader.




 Her er et billede af alle ingredienserne

Opkriften:
120 g mandelmel
220 g flormelis
100 g æggehvider
25 g sukker

Tænd ovnen på 125 grader.

Smut mandlerne, og varm dem i ovnen ved 125 grader. Sørg for det er helt tørre, men de må IKKE tage farve. Mal dem til helt fint mel, sigt det evt får at få de store stykker væk. Bland formelis og mandelmel, sørg for det er rørt godt sammen.
Pisk æggehviderne næsten stive sammen med sukker. Vend forsigtigt mel blandingen i æggehviderne til du får en ensartet masse.




 Lidt tættere på mandelmel bland med flormelis, min mandelmel 
var ikke tør nok, derfor klumper det lidt


Fyld dejen i en sprøjtepose, og lav cirkler på størrelse med en 5 på bagepapir. Du kan evt tegne cirkler på papiret inden, og vende det så du ikke får blyantstreger på kagen. Bank bagepladen i bordet et par gange, og lad dem stå ude og tørre i ca 30 min inden de bages
Bage dem i 15-20 min i en forvarmet ovn ved 125 min. Gå ikke forlangt væk, hold nøje øje med dem. det må ikke tage farve, men det skal også selv kunne slippe pabepapiret. Klister de til papiret har det fået for lidt, klister de og har taget lidt farve, har ovnen været for varm.

Chokolade ganache


250 ml piskefløde
250g chokolade ca 40-50%

Hak chokoladen så fint som muligt. Bring fløde stille og rolige i kog, når det koger, hæld det over chokoladen. Lad det hele stå uden at røre i det ( det er svært ), efter 5 min begynd at rør fløde og dem smeltet chokolade sammen, så det er helt blandet, stil det kold, i køleskabet f.eks. Når konsistensen er tyk og ikke flydende mere er den klar.




 Det færdige produkt, de var ikke sååå flotte med de kunne spises :)

Vi prøver bare igen i morgen, med mandler der et helt tørre, og så prøver jeg lige en opskrift jeg har set på YouTube.