mandag den 29. oktober 2012

Det har ikke så meget med kage at gøre...

At lave knækbrød er nok det nemmeste i verden, det tager 20 min og det smager såååååå godt. Her hjemme bruger vi det i stedet for snacks. De er super som en lille snack til en velkomstdrik eller til hygge med frugt og the.

Man kan bruge lige de kerner man har i skabet, eller som er billige. Jeg plejer at købe når de er billige, så der altid ligger lidt i skabet.

Her er den alm. opskrift:

1 dl Græskarkerner
1 dl Hørfrø
1 dl Sesamfrø
1 dl Solsikkekerner
1 dl Havregryn
3,5 dl Mel
1 tsk. Bagepulver
2 tsk. salt (Skal de bruges i stedet for chips, bruger jeg 3-3,5 tsk.)
2 dl Vand
1,25 dl olie


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Bland alle tørvarene sammen, og tilsat vand og olie. Rør det hele sammen med en dejskraber. Dejen skal være klisteret :)

Del dejen i 2 potioner, (skal det være til snacks, del den i 3) og rul den ud imellem 2 stykker bagepapir, når de har den ønskede tykkelse, drys f.eks. med sesamfrø, lig bagepapiret over og forsigtigt tryk eller rul sesamfrøene ned i dejen.

Skær dejen ud i de størrelser du skal bruge, brug evt. en pizzakniv.

Bag dem i 15 min.

Og så er der bare hygge :) Held og lykke med dem.



 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar